De ce este cititul benefic?

Cand a fost ultima data cand ati citit o carte sau un articol substantial in reviste? Daca sunteti unul dintre oamenii care nu au obiceiul sa citeasca in mod regulat, s-ar putea sa pierdeti multe informatii esentiale. Cititul are un numar semnificativ de beneficii si aici sunt doar o parte:

1. Stimularea mentala
Studiile au aratat ca stimularea mentala poate incetini progresul (sau chiar preveni) Alzheimer si dementa deoarece pastrarea creierului activa si angajata impiedica pierderea puterii de concentrare. La fel ca orice alt muschi din corp, creierul necesita exercitii pentru a-l mentine puternic si sanatos. Efectuarea de puzzle-uri si jocuri cum ar fi sahul, au fost, de asemenea, gasite a fi utile pentru stimularea cognitiva.

2. Reducerea stresului
Indiferent de stresul pe care il aveti la locul de munca, in relatiile voastre personale sau in nenumarate alte probleme cu care se confrunta viata de zi cu zi, totul dispare atunci cand va pierdeti intr-o poveste minunata. Un roman bine scris va poate transporta in alte taramuri, in timp ce un articol interesant va va distrage, lasand tensiuni sa se scurga si sa va permiteti sa va relaxati.

3. Cunostinte

Tot ceea ce cititi va umple capul cu informatii noi si nu stiti niciodata cand ar putea fi utile. Cu cat mai multe cunostinte aveti, cu atat mai bine echipate sunteti pentru a face fata oricaror provocari cu care va veti confrunta vreodata. Cartile de sociologie de exemplu sunt benefice acumularii de noi cunostinte dintr-un domeniu extrem de vast si captivant.

4. Extinderea vocabularului
Cu cat cititi mai mult, cu atat mai multe cuvintele vor intra in vocabularul dvs. de zi cu zi. Citirea cartilor este, de asemenea, vitala pentru invatarea limbilor noi, in timp ce vorbitorii non-nativi se expun cuvintelor folosite in context, ceea ce imbunatateste fluenta.

5. Imbunatatirea memoriei

Cand cititi o carte, trebuie sa va amintiti personajele, fundalurile, ambitiile, istoria si nuantele, precum si diferitele fire narative care alcatuiesc povestea. Este destul de multa informatie de retinut, dar creierul este un organminunat si poate sa-si aminteasca aceste lucruri cu usurinta.

Asadar, v-am convins sa cititi mai des?

Related Posts

About The Author