Lana Del Rey straluceste printr-o ceata americana

Dupa aproape un an de lansare a single-urilor, cel de-al saselea album contine unele dintre cele mai indelebile versuri si melodii ale sale pana in prezent, imbinand melodiile intr-un mural aluziv, romantic, cu ochi stralucitori din America contemporana. Lana Del Rey ramane angajata in fata baladelor, dar vocea ei a sunat rar atat de ascutita, centrala si clara. Lana Del Rey si-a facut un nume pentru ea insasi, calarind un val sedat, cu hip-hop, plin de valuri. Ea continua sa navigheze pe acea umflatura, dar acum majoritatea artistilor pop si hip-hop par sa se plimbe in acel ocean depresiv, de la rapperii inspirati de Xanax la Deadpan Billie Eilish, pana la mormaliile gatului ca Ariana Grande.

Albumul prezinta influente pop expansive, povesti despre o dragoste complicata, consumatoare si ode ascunse in visul etern al Californiei. In ultima categorie este inclusa o coperta delicioasa care, la randul ei, a facut referire la standardul „Summertime” – un tort perfect cu straturi de aluzii americane pentru Lana Del Rey.

Noul album, intitulat Norman Fucking Rockwell! dovedeste (din nou) faptul ca Lana Del Rey ca o artista pe deplin realizata, a ramas fidela obsesiilor sale – estetice, culturale si personale – depasind criticile misogine care i-ar fi putut deraja cariera timpurie. Lana Del Rey ofera o noua perspectiva, care invarte intern si extern si care poate observa simultan temerile noastre existentiale nationale si propria ei speranta brusca pentru o iubire in piesa „Hallmark”. Nostalgia artistei se simte mai degraba utila decat induiosatoare.

Piesele esentiale de pe album: „Normal Fucking Rockwell”, „Complexul de apartamente Mariners”; „Cel mai bun”; „Speranta este un lucru periculos pentru o femeie ca mine sa aiba … dar eu am”

Cu toate acestea, cea mai asteapta lucrare este piesa Don’t Call Me Angel, piesa lansata in colaborare cu artistele Miley Cyrus si Ariana Grande. Piesa si clipul vor promova mult asteptatul remake al filmului Charlie’s Angels.

Related Posts

About The Author