Rick & Morty a revenit cu cel de-al patrulea sezon

Creatorii seriei, Justin Roiland si Dan Harmon au demonstrata inca o data ca mai au inca multe idei. Dupa un hiatus de doi ani si o reinnoire masica, duo-ul dinamic s-a intors cu cel de-al patrulea sezon. Seria se intoarce cu deja cunoscutul taram bizar setat intr-o lume SF plina de aventuri, referinte ale culturii pop si tematici ciudate, dar in acelasi timp inteligente.

Verdictul: Exista atat de multe niveluri la care sa iei un episod precum „Edge of Tomorty”, care vorbeste despre una dintre caracteristicile acestei serii. Vreti pur si simplu sa apreciati aceasta iesire ca o serie de aventuri salbatice, cu un concept ridicat si omagii pentru lucrari culturale pop nerd precum Akira si Live Die Repeat? Atunci, prin toate mijloacele, bucurati-va de luptele de fictiune incantatoare si de nebunia de a reduce dimensiunea ca fiind cea mai recenta doza de lacomie fara suflare pentru care este cunoscut show-ul. Exista mai mult decat suficiente pentru a-i distra pe fani doar la acest nivel.

Dar exista, de asemenea, un punct mai larg asupra tuturor acestor lucruri. Rick este, sa zicem, tulburat sa fie nevoit sa ceara permisiunea lui Morty sa mearga in aventurile lor si, in general, zboara pe scaunul pantalonilor. Dar, prin calatoriile sale multidimensionale, el isi da seama ca abordarea lui „make it up as you go” poate fi un cosmar atunci cand lucrurile degenereaza. Si printr-o dezamagire de viespe intunecata de benzi desenate, el ajunge la concluzia ca punerea nevoilor familiei sale peste dorintele sale imediate il poate ajuta sa isi traiasca viata cea mai buna. In acelasi caz, Morty este mult mai apt sa emane prudenta si sa ghiceasca, dar atunci cand incearca sa traiasca o viata indreptata de urmarirea unui rezultat specific, el se pierde pe sine (si nu pentru prima data). Ultima scena a episodului, desi dementa, plina de umor, parca sugereaza ca Rick invata sa fie ceva mai mult ca Morty, iar Morty invata sa fie ceva mai mult ca Rick, in beneficiul lor reciproc.

Related Posts

About The Author