Scopul in viata este fundal pentru sanatate – I

Multi dintre oamenii pe care ii cunosc par sa aiba un profund simt al scopului. Fie ca lucreaza pentru justitia rasiala, ii invata pe copii sa citeasca, sa faca arta inspiratoare sau sa colecteze donatii de masti si scuturi faciale pentru spitale in timpul pandemiei, au gasit modalitati de a-si imbina pasiunea, talentele si grija pentru lume intr-un mod care le infuzeaza viata cu sens.

Din fericire pentru ei, a avea un scop in viata este asociat cu tot felul de beneficii. Cercetarile sugereaza ca scopul este legat de o sanatate mai buna, longevitate si chiar succes economic. Este bine sa ai un simt al scopului, stiind ca iti folosesti abilitatile pentru a-i ajuta pe ceilalti intr-un mod care conteaza pentru tine.

Dar cum te duci despre gasirea scopul daca nu este evident pentru tine? Este ceva ce dezvolti in mod natural pe parcursul unei vieti ? Sau exista pasi pe care ii poti lua pentru a incuraja mai multe scopuri in viata ta?

Probabil ambele, spune Kendall Bronk , un cercetator care conduce laboratorul de dezvoltare morala pentru adolescenti de la Claremont Graduate University. Oamenii isi pot gasi simtul scopului in mod organic – sau prin exercitii deliberate si auto-reflectie.

Related Posts

About The Author