Atunci cand ai un scop in viata – II

Uneori, doar ca cineva sa-ti vorbeasca despre ceea ce conteaza pentru tine te face sa te gandesti mai intentionat la viata ta si la scopul tau, spune Bronk.

In munca ei cu adolescentii, a descoperit ca unii adolescenti isi gasesc scopul dupa ce au suferit dificultati. Poate ca un copil care a experimentat rasismul decide sa devina un avocat al drepturilor civile. Sau cel care a suferit o boala severa decide sa studieze medicina. Desigur, experiente precum saracia si boala sunt extrem de greu de depasit fara ajutorul altora. Insa cercetarile lui Bronk sugereaza ca avand o retea sociala de sustinere – membri ai familiei, prieteni cu ganduri similare sau mentori, de exemplu – ii ajuta pe tineri sa reformuleze dificultatile ca o provocare pe care o pot juca un rol in schimbarea in bine. Acest lucru ar putea fi adevarat si pentru adulti.

In timp ce greutatile pot duce la scop, majoritatea oamenilor gasesc probabil un scop intr-un mod mai serpuitor, spune Bronk – printr-o combinatie de educatie, experienta si auto-reflectie, adesea ajutata de incurajarea celorlalti. Dar gasirea scopului dvs. poate fi, de asemenea, pornit, avand in vedere instrumentele potrivite. Ea si colegii ei au constatat ca exercitiile care vizeaza descoperirea valorilor, intereselor si abilitatilor dvs., precum si practicarea emotiilor pozitive, precum recunostinta, va pot ajuta sa va indreptati spre scopul dvs. in viata.

Related Posts

About The Author