Identifica lucrurile la care tii – III

Scopul este sa iti aplici abilitatile pentru a contribui la binele mai mare intr-un mod care conteaza pentru tine. Deci, identificarea a ceea ce iti pasa este un prim pas important.

In Greater Good’s Purpose Challenge , proiectat de Bronk si echipa ei, elevilor de liceu li s-a cerut sa se gandeasca la lumea din jur – casele lor, comunitatile, lumea in general – si sa vizualizeze ce ar face daca ar avea o bagheta magica si ar putea schimba orice au vrut sa schimbe (si de ce). Ulterior, ei ar putea folosi aceasta reflectie pentru a lua in considerare pasii mai concreti pe care ar putea sa-i faca pentru a contribui la mutarea lumii putin mai aproape de idealul respectiv.

Un proces similar este recomandat adultilor mai in varsta de Jim Emerman de la Encore.org, o organizatie care ii ajuta pe varstnici sa gaseasca un nou scop in viata. In loc sa prevada o lume ideala pentru viitor, el sugereaza insa sa-ti pui trei intrebari:

La ce esti bun?
Ce ai facut care ti-a dat o abilitate care poate fi folosita pentru o cauza?
De ce anume iti pasa in comunitatea ta?
Reflectand asupra acestor intrebari, spune el, adultii mai in varsta pot face brainstorming cu idei pentru reutilizarea abilitatilor si urmarirea intereselor dezvoltate de-a lungul unei vieti spre a ajuta lumea.

Related Posts

About The Author