Reflecta la ceea ce conteaza cel mai mult – IV

Uneori poate fi greu sa evidentiezi unul sau doua lucruri care conteaza cel mai mult pentru tine, deoarece cercul tau de ingrijire si ingrijorare este la distanta. Intelegerea a ceea ce apreciati cel mai mult va poate ajuta sa va restrangeti scopul in viata la ceva gestionabil care, de asemenea, rezoneaza cu dvs.

Exista mai multe sondaje cu valori bune din care sa alegeti, inclusiv aceste trei recomandate de PositivePsychology.com: Chestionarul pentru valori de viata , Chestionarul pentru valorile portretului si Chestionarul pentru valori personale . Toate au fost utilizate in studii de cercetare si pot fi de ajutor celor care se simt coplesiti de tot ceea ce vor sa schimbe.

Bronk a descoperit ca ajutarea oamenilor sa-si prioritizeze valorile este utila pentru gasirea scopului. Sondajul utilizat in provocarea scopului Greater Good – in care elevii au fost rugati sa analizeze valorile comune si rangul care erau cel mai important, mai putin importante si intre ele – s-a dovedit a fi eficient in a ajuta oamenii sa isi clarifice scopul.

Odata ce va clarificati valorile cele mai profunde, Bronk va recomanda sa va intrebati: Ce spun aceste valori despre dvs. ca persoana? Cum influenteaza aceste valori viata ta de zi cu zi? Cum ar putea sa se raporteze la ceea ce vrei sa faci cu restul vietii tale? Efectuarea acestui exercitiu va poate ajuta sa descoperiti cum puteti folosi valorile.

Related Posts

About The Author