Recunoaste-ti punctele forte si abilitatile – V

3.
Cu totii avem puncte forte si abilitati pe care le-am dezvoltat de-a lungul vietii noastre, care ne ajuta sa alcatuim personalitatile noastre unice. Cu toate acestea, unii dintre noi s-ar putea sa nu fie siguri de ceea ce avem de oferit.

Daca avem nevoie de ajutor, un sondaj de tipul sondajului VIA privind punctele forte de caractere poate fi util pentru identificarea punctelor noastre forte personale si pentru a le cuprinde mai pe deplin. Apoi, puteti lua rezultatele si va puteti gandi la modul in care le puteti aplica catre ceva care va intereseaza cu adevarat.

Dar poate fi, de asemenea, util sa le cereti altora – profesori, prieteni, familie, colegi, mentori – contributii. In Purpose Challenge, elevii au fost rugati sa trimita e-mailuri la cinci persoane care le cunosteau bine si sa puna intrebari precum:

La ce crezi ca sunt deosebit de bun?
Ce crezi ca imi place cu adevarat?
Cum crezi ca imi voi lasa amprenta asupra lumii?

Adultii pot face acest lucru si daca au nevoie de feedback – in mod formal sau informal in conversatia cu altii de incredere. Oamenii care te cunosc bine pot vedea lucruri in tine pe care nu le recunosti in tine, ceea ce te poate indrepta in directii neasteptate. Pe de alta parte, nu este nevoie sa te bazezi excesiv pe acel feedback daca nu rezoneaza. Obtinerea de informatii este utila daca va clarifica punctele forte – nu daca este departe de baza.

Related Posts

About The Author