Incearca sa faci voluntariat – VI

Gasirea scopului implica mai mult decat simpla auto-reflectie. Potrivit lui Bronk, este vorba si despre incercarea de lucruri noi si de a vedea cum aceste activitati va permit sa va folositi abilitatile pentru a face o diferenta semnificativa in lume. Voluntariatul intr-o organizatie comunitara axata pe ceva care va intereseaza ar putea sa va ofere ceva experienta si sa faca bine in acelasi timp.

Lucrul cu o organizatie care serveste altora va poate pune in legatura cu oameni care va impartasesc pasiunile si va inspira. De fapt, este mai usor sa gasiti si sa sustineti scopul cu sprijinul altora – iar o retea mai buna va poate prezenta oportunitati si o comunitate care va impartaseste preocuparea. Voluntariatul are avantajul suplimentar de a ne imbunatati sanatatea si longevitatea, cel putin pentru unii oameni.

Cu toate acestea, nu toate activitatile de voluntariat vor duce la un sentiment de scop. „Uneori, voluntariatul poate fi mortal”, avertizeaza cercetatoarea Universitatii Stanford, Anne Colby. „Trebuie sa fie antrenant. Trebuie sa simti ca realizezi ceva. ” Cand veti gasi o potrivire buna pentru dvs., voluntariatul se va „simti bine” intr-un fel – nu epuizant, ci revigorant.

5. Imagineaza-ti cel mai bun sine posibil
Acest exercitiu este deosebit de util impreuna cu exercitiul baghetei magice descris mai sus. In Greater Good’s Purpose Challenge, elevilor de liceu li s-a cerut sa se imagineze la 40 de ani daca totul ar fi mers la fel de bine cum ar fi putut in viata lor. Apoi, au raspuns la intrebari, cum ar fi:

Ce faci?
Ce este important pentru tine?
Ce iti pasa cu adevarat si de ce?
Partea de ce este deosebit de importanta, deoarece scopurile reies de obicei din motivele noastre de ingrijire, spune Bronk.

Related Posts

About The Author