Cultivati emotii pozitive precum recunostinta si uimirea – VII

Desigur, cei dintre noi care sunt ceva mai in varsta pot gasi aceste intrebari valoroase. Cu toate acestea, spune Bronk, oamenii mai in varsta ar putea dori sa reflecte mai degraba decat sa priveasca inainte. Ea ne sugereaza sa ne gandim la ceea ce am vrut intotdeauna sa facem, dar poate ca nu am putut din cauza altor obligatii (cum ar fi cresterea copiilor sau urmarirea unei cariere). Se pare ca exista ceva in ceea ce priveste ceea ce iti doresti cu adevarat pentru tine si pentru lume, care te poate ajuta sa te apropii de realizarea ei, poate concentrandu-ti atentia asupra oamenilor si experientelor pe care le intalnesti, care te pot ajuta sa ajungi acolo.

6. Cultivati emotii pozitive precum recunostinta si uimirea
Pentru a gasi un scop, ajuta la stimularea emotiilor pozitive, cum ar fi uimirea si recunostinta. Asta pentru ca fiecare dintre aceste emotii este legata de bunastare, grija de ceilalti si gasirea de sens in viata, care ne ajuta sa ne concentram asupra modului in care putem contribui la lume.

In studiul ei cu adulti tineri, Bronk a constatat ca practicarea recunostintei a fost deosebit de utila in directionarea elevilor catre scop. Reflectarea asupra binecuvantarilor vietii lor ii determina adesea pe tineri sa „o plateasca inainte ” intr-un fel, asa cum recunostinta poate duce la scop.

Exista multe modalitati de a cultiva respectul si recunostinta. Uimirea poate fi inspirata vazand frumusetea din natura sau amintind de un moment inspirational.

Related Posts

About The Author